Компанията „Видас Къмпани“ ООД отличена със "Златна Мартеница"

02.03.2023

Със “Златна мартеница” за успешна  разработка и налагане на пазара на оргинален, натурален български продукт беше отличена компанията „Видас Къмпани ООД.

„Видас Къмпани“ ООД е компания, основател и създател на първите в света наистина здравословни напитки.  През 2019г Светла и Ангел Лесови основават семейната фирма VIDAS Company – българска start-up компания, която по иновативен начин създава полезни, безалкохолни напитки с български лековити билки и плодове. ВИДАС идва от старо-латински и означава „жив - пълен с живот“, но случайно или не, това са инициалите на 5 членното им семейство – Вивиана, Йоан, Дамян, Ангел и Светла.Компанията стартира през 2019 г. като семейно начинание с една основна цел - създаване на чисти и автентични напитки, базирани на български билки и съставки, които не съдържат изкуствени оцветители, овкусители, бяла захар и консерванти. Те създават технология, чрез която успяват да запазят всички полезни за здравето свойства на съставките, което е и причината заслужено да получат Innovation Award, ставайки и финалисти в престижния конкурс на Европейската Банка за Възстановяване и Развитие в тяхната Star Venture програма. Така те се нареждат сред най-иновативните компании в сектора в Европа.

Вкусовите комбинации също са уникални за пазара: нар с черен кимион; листа от смокиня; бял бъз с лимон; праскова с жълт кантарион и мурсалски чай с лимон. През 2022 г. създават и здравословната алтернатива на енергийните напитки VIDAS BOOST, заедно с техен антидот - първата релаксираща напитка VIDAS ZEN.

 ИЗТОЧНИК: http://www.spb.bg/bg/article/304/-1.htm