март 17

VIDAS с най-високо признание “Златна мартеница”, 2023

0  comments

VIDAS получи наградата “Златна мартеница” за успешна  разработка и налагане на пазара на оригинален, натурален български продукт в конкурса на съюза “Произведено в България”. Церемонията се проведе в галерията „Виваком Арт Хол“ на 1 март в присъствието на Президента на Република България – г-н Румен Радев, Вицепрезидентът – г-жа Илияна Йотова, министърът на турмизма Илин Димитров и председателя на УС на АИКБ.

Видас къмпани произвежда естествени български напитки с билки и плодове. Не използва бяла захар, изкуствени подсладители и овкусители и консерванти. Техния иновативен метод на запазване на продукта без изкуствени консерванти и пастьоризация им печели приза Innovation Award, ставайки финалисти в престижния конкурс на Европейската Банка за Възстановяване и Развитие в тяхната Star Venture програма. Така те се нареждат сред най-иновативните компании в сектора в Европа. 

Основателите на семейния бизнес Светла и Ангел Лесови приемат за своя мисия да предложат полезна и честна алтернатива в категории, в които такава не съществува. След години проучвания и опити, те успяват да намерят правилната формула и да създадат напитка, която е вкусна, полезна и подходяща за всеки. Те не изневеряват на своите ценности. Продължават да бъдат честни и открити и да не правят компромиси с качеството. В резултат, напитките VIDAS вече се продават в над 2500 обекта в цялата страна, сред които Кауфланд, Билла, Метро, Фантастико и др. От края на 2022г. започва износ на международни пазари като Обединени Арабски Емирства, Великобритания, Португалия, Азърбайджан и други.

Наградата беше връчена на изпълнителния директор и основател на VIDAS – Светла Лесова от министъра на туризма Илин Димитров.


Tags


You may also like

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}