Как да отслабнете и да задържите резултатите?

Автор: Жасмина Гевезиева

Ако сте от онези хора, които някога са спазвали диета, за да отслабнат и не са задържали резултатите, спокойно, не сте сами. Тази публикация е точно за Вас. 
cheap nike air max shoes
womens nike air max excee
mens nike air max 97
nike air max 95 black
mens nike air max 90
nike air max 90 colorways
nike air max 270 mens sale
nike air max 270 women
nike air max sale
nike air max 270 women’s sale
nike air max 95 womens
nike air max mens
nike air max 90 white
nike air max for sale online
nike air max for sale
nike women’s air max 270 white shoes stores
women’s nike air max
nike air max 270
nike air max 95s
football jerseys
nfl jerseys cheap
rams super bowl ring
chiefs super bowl
cheap nfl jerseys
Steelers Jerseys
custom nfl jerseys
buffalo bills Jerseys
green plus size top
cheap jerseys nfl
dallas cowboys jersey
baltimore ravens
nfl jerseys cheap
rams super bowl ring
nfl shop
nfl shop
nfl jerseys cheap
fantasy football trophies
dallas cowboys logo
dallas cowboys nfl
custom nfl jerseys
nfl buffalo bills

Напълно нормално е да се объркате в морето от диети – лунна, 90-дневна, веган, средиземноморска, палео, кето… видовете са стотици. Още по-объркващо обаче е, когато върнете свалените килограми, в повечето случаи – и добавите нови. В тези моменти се намесва индустрията на хранителни добавки с хапчета за отслабване и детокс чайове. Повярвайте ни, бързите фиксове не са решение. Устойчивите и ефективни хранителни навици са. 

Промяната на тялото изисква дисциплина, упорита работа, правилна система и време. Посветете се на процеса, а ние ще Ви помогнем с напътствията по време на приключението към оптималното здраве и форма. Пътят при изграждането на нови навици е дълъг, но усилията ще си заслужават. 

Трите базови съвета, върху които трябва да изградите храненето са: 

Изберете начин на хранене, който можете да спазвате дълго. 

Като за началото диетите, които са с продължителност седмица, две или няколко месеца не са решение. Етимологията на думата “диета” произтича от гръцки “diaita” и означава начин на живот. Правилната диета за всеки е различна, в зависимост от хранителните предпочитания и нужди. За Вас може да бъде кето, за друг – високо въглехидратна, за трети – веган. Основното правило обаче е да Ви води към здравословните цели, осигурявайки необходимите микро- и макронутриенти за оптимално здраве и да можете да я поддържате с години. Основната причина да върнете изгубените килограми след диета е именно тази – връщате се към старите навици и начин на хранене. 

Бъдете осъзнати какво и колко консумирате. 

Модерният и изключително ефективен начин за отслабване е да сметнете енергийния си дефицит и да проследявате всекидневно калорийния прием. По този начин спокойно можете да включите в менюто сладки и солени изкушения, придружени с любимите натурални безалкохолни напитки VIDAS. Не е необходимо да напълно да изключвате захарта от диетата си, когато отслабвате.  Единственото условие е просто да се стараете да бъдете в калориен дефицит. За улеснение вече съществуват много безплатни приложения, които подпомагат процеса. Ако смятате, че следенето на калории е натоварващ процес, винаги можете да се обърнете към правилото 80/20 – 80% от храните, които консумирате са натурални, чисти и полезни, а останалите 20% посвещавате на храни и напитки по избор.

Бъдете сигурни, че приемате достатъчно протеин. 

Ако сте били във фитнес повече от 5 минути, вероятно сте чували за ползите от протеините. Доказано е, че високопротеиновите диети увеличават чистата телесна маса, подобряват телесната композиция, възстановяването и увеличават нивото на ситост. 

Нуждаете се само от около 0.8 г./ кг. на ден, за да предотвратите дефицит, но ако искате да оптимизирате формата и изграждането на мускулите, 1.8 – 2.4 г./кг е оптималния прием. В хранителните среди се води постоянна битка между високовъглехидратни и високомазнинни диети, но редица изследвания показват, че при спазване на протеиновите нива и целевия калориен прием, разпределението на двата макронутриента са почти без значение. 

Накратко, в тази блог статия, нашият съвет е – спазвайте диета, която можете да поддържате дълго и не се отказвайте от любимите храни или безалкохолни напитки, които правят живота вкусен. Консумирайте балансирано, тренирайте активно и се радвайте на резултатите дългосрочно. 

Жасмина е социален предприемач, създател на две компании – първите протеинови бонбони без добавена захар в България Cardinal Bites, както и на платформата за изграждане на здравословни хранителни навици Binge OFF. 

Сертифициран треньор и специалист по хранене от австралийската академия Clean Health Fitness Institute и холандската програма на Menno Henselmans. В момента завършва квалификация за Sports Nutritionist към International Sports Sciences Association (ISSA). Двукратен републикански шампион по силов трибой и бикини фитнес състезател.