Топ 3 грешки по време на диета

Отслабването е предизвикателство за редица хора. Задържането на свалените килограми – още повече.
air jordan 1 low
nike air jordan 4 oil green
best jordan 4
nike air jordan 4 black canvas
nike air jordan 1
jordan for sale
jordan shoes online
best jordan shoes
nike air jordan women
nike air jordan 1 retro high og
nike air jordan mid 1
jordan shoes online
jordan 4 red thunder
air jordan 1
off white jordan 1
nike air jordan red and black
best jordan 4
jordan 1 sale
jordan 1 for sale
nike air jordan 11 midnight navy
nike air jordan 1 retro high
nike air jordan high tops
jordan shoes for men
jordan 4 black cat
nike air jordan shoes
nike air jordan low
nike air jordan 4 retro trainers
mens nike air jordan
jordan outlet
nike air jordan 4
jordan for sale
nike air jordan mid
best jordan 1
air jordan sale
sales of air jordan
nike air jordan 11
nike air jordan 4 black
nike air jordan mid
cheapest jordan 4
nike air jordan mens basketball shoes
nike air max 90 mens on sale 

Тренираш повече, хапваш разумно, но кантарът не мърда – къде е проблемът? Ако нямаш хормонални отклонения и здравните показатели са в норма, ето три от най-често срещаните грешки, които дори не осъзнаваш, че правиш: 

1> Фокусираш се твърде много върху кантара 

Кантарът е обратна връзка къде се намираш в прогреса с килограмите – нищо повече. Обикновените кантари измерват само този показател. Това не включва съотношението между мазнини, мускули, вода и костна плътност. Ако резултатите от кантара са същите, но дрехите са по-широки – това означава, че е загубена мазнина, но е качена мускулна маса. Затова в домашни условия най-лесният и общоприет начин е да се измерваш по три показателя на седмична база: 

  1. Кантар 
  2. Снимки по бельо 
  3. Шивашки метър 

По този начин, ако сантиметрите вървят надолу, а килограмите на кантара са статични – няма от какво да се притесняваш! Имай предвид, че за резултатите на кантара всичко има значение – водно съдържание, обем на храната, време на теглене, гликоген. Вариациите са всекидневни. Съветът ни е да не се фокусираш само върху този показател, а да харесваш това, което виждаш в огледалото, като приоритет е да се чувстваш добре в кожата си.

2>> Консумираш твърде много калории, без да знаеш 

Четеш ли етикетите? Ако не следиш калорийния си прием или не познаваш добре енергийното и макронутриентно съдържание на храните (така че да имаш увереност, че интуитивното хранене ще те доведе до желаните резултати) има голяма вероятност да прекаляваш с енергията. Условието за отслабване е да си в калориен дефицит (т.е. да приемаш по-малко енергия, отколкото изразходваш). Ядките, например, които са изключително полезен източник на мазнини и витамини са истински енергийни бомби за много малък обем (500-600 ккал/100 г.). Така, хапвайки ядки вечер с филмче или в компания, може да приемеш по-голямата част от калориите си за деня, без да се чувстваш заситен.

Редица изследвания показват, че хората (особено тези с наднормено тегло) имат склонност да подценяват калорийния прием и да надценяват енергоразхода.[1][2] Затова съветът ни е да изградиш осъзнатост към храненето, да следиш енергоприема под някаква форма[3] (приложение, снимки, дневниче) и… да четеш етикетите. VIDAS не прави компромис със съдържанието, затова натуралните ни безалкохолните напитки не съдържат бяла захар и изкуствени подсладители – само чист гроздов сок за минимум калории.

3>>> Поставяш си нереалистични очаквания 

За да имаш успех по пътя към отслабването трябва да се заредиш с… търпение. Бавното отслабване (до 0.5 кг/седмица) позволява на тялото и метаболизма да се адаптират. Драстичните диети ще доведат до резултати, които ще стресират излишно тялото, изгубвайки мускулна маса и забавяйки метаболизма. Затова, в момента, в който спреш диетата, има голяма вероятност да върнеш бързо загубените килограми и да се окажеш с повече килограми, отколкото на старта. 

Ако си спомняш от предходната публикация, “диета” произтича от гръцки и означава “начин на живот”. Затова фокусирай се върху процеса към изграждането на твоята по-добра версия и го направи максимално устойчив и приятен. От VIDAS сме до теб със съвети и… любимите ти полезни безалкохолни напитки. НаЗДРАВЕ! 


[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5055397/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4104464/

[3] https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0152504